Eurovision 2009 - Μπέττυ Μαγγίρα στο gossip-tv: Ήταν δυο βραδιές που έχουν μείνει στη καρδιά μου
Eurovision

Eurovision 2009 - Μπέττυ Μαγγίρα στο gossip-tv: Ήταν δυο βραδιές που έχουν μείνει στη καρδιά μου

Eurovision: Την παρουσίαση των δυο ελληνικών τελικών, του 2008 και του 2009 είχαν αναλάβει με μεγάλη επιτυχία η Μπέττυ και η Ματθίλδη Μαγγίρα.

Με τον ξεχωριστό τους λόγο, το χιούμορ, το ταπεραμέντο και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα στη φωνή τους, είχαν εντυπωσιάσει και δημιουργήσει ένα πολύ ενθουσιώδες κλίμα.

Εκπρόσωποί μας το 2008 η Καλομοίρα που κατέλαβε την τρίτη θέση του τελικού της χρονιάς στη Eurovision, ενώ ο Σάκης Ρουβάς στην πρώτη συμμετοχή του με το «Shake it» στην Τουρκία κατέλαβε την τρίτη θέση και με τη δεύτερη συμμετοχή του στο διαγωνισμό στη Ρωσία με το τραγούδι «This is our night» την 7η θέση.

Με αφορμή τα 50 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό που συμπληρώνονται φέτος, η Μπέττυ Μαγγίρα γύρισε πίσω το χρόνο και θυμήθηκε όλα όσα έζησε εκείνες τις χρονιές.

Με τη Ματθίλδη παρουσιάσατε δύο χρονιές το διαγωνισμό της Eurovision. Το 2008 με την Καλομοίρα και το 2009 με τον Σάκη Ρουβά. Τι θυμάστε από εκείνες τις χρονιές;

«Θυμάμαι ότι υπήρχε πολύ μεγάλος ενθουσιασμός γιατί είναι ένας διαγωνισμός που λατρεύαμε και δύο. Τον παρακολουθούσαμε από πάρα πολύ μικρές. Θυμάμαι τον όγκο των πληροφοριών που έπρεπε να διαχειριστούμε. Δηλαδή, είχα φίλους που ήταν στο fan club της Eurovision οπότε, μας προμήθευσαν με τόμους. Και θυμάμαι ένα τόμο σαν βίβλο, χοντρό με τον κάθε υποψήφιο - υποψήφια με τα βιογραφικά τους. Θυμάμαι λοιπόν πως είχα έναν όγκο πληροφοριών που έπρεπε να το διαχειριστώ. Και τι θα επιλέξω από όλα αυτά; Συν του ότι γενικά υπάρχει πάρα πολλή δουλειά πίσω από όλο αυτό που δεν μπορεί κάποιος να το αντιληφθεί, αν δεν το ζήσει. Ήταν τρεις ημέρες από τότε ο διαγωνισμός. Οι δυο ημιτελικοί και η βραδιά του τελικού που σημαίνει Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Από τη Δευτέρα πηγαίναμε στο στάδιο πρωί και βράδυ και περνούσαμε όλο το διαγωνισμό, δηλαδή ό,τι θα κάναμε στο ζωντανό, το κάναμε σαν πρόβα. Δευτέρα πρωί, Δευτέρα βράδυ. Τρίτη πρωί, Τρίτη βράδυ και το live κανονικά. Εμείς λόγω του ότι δεν είχαμε την εμπειρία επιλέγαμε να το κάνουμε ώστε να μην γίνουν λάθη και να χρονομετρήσουμε ώστε να φτιάξουμε ένα κείμενο που να έρχεται σ' αυτό ακριβώς το χρονικό περιθώριο που πρέπει να μιλήσουμε».

Περιγράψτε μας λίγο την προετοιμασία.

«Έχει πολλή προετοιμασία, δηλαδή έχει δουλειά από πίσω. Δυσκολεύεσαι στο τι να επιλέξεις ώστε να χωρέσει χρονικά. Να μην φανεί ότι τρέχεις, να προλάβεις να τα δεις. Να δώσεις και σωστές πληροφορίες στον κόσμο, ώστε από αυτό να πάρει και δυο -τρία πράγματα. Κάτι ιδιαίτερο, κάτι πιο προσωπικό. Εκεί, όταν πας υπάρχουν κάποιες ανοιχτές ώρες που μπορείς να παρακολουθήσεις και σου δίνουν ό,τι πληροφορία θέλεις. Εμείς ήμασταν τυχερές γιατί είχαμε τους φανς εδώ, που μας τα προμήθευαν όλα»

image00023.jpg

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία που σας δίνουν, αν πρέπει να προσέξετε κάτι, να δώσετε κάπου έμφαση;

«Όχι, αλλά επειδή μπορεί άλλες χρονιές να έχουν γίνει λάθη από προηγούμενους, σκέφτεσαι και λες να προσέξω μην πω κάτι που μπορεί να είναι μεμπτό, που μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο με αρνητικό τρόπο. Σίγουρα ο κάθε παρουσιαστής βάζει την προσωπικότητά του και το στοιχείο του. Δεν έχεις πολλά απαγορευτικά από την ΕΡΤ, γιατί είναι ένας διαγωνισμός πάρα πολύ χαρούμενος. Ουσιαστικά είναι ένα Ευρωπαϊκό «πανηγύρι» και το λέω «πανηγύρι» γιατί έχει πολυμορφικότητα ο διαγωνισμός. Μπορεί να τραγουδάνε γιαγιάδες και ξαφνικά ένα παιδάκι μικρό που μπορεί να χορεύει ραπ και μετά να μπουν παραδοσιακοί χορευτές και να τραγουδάνε παραδοσιακά τραγούδια. Αυτή η πολυμορφία που παρουσιάζεται είναι αυτό που κάνει μοναδικό τον διαγωνισμό»

Στο booth κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τι κλίμα επικρατεί και ποιο είναι το μεγαλύτερο άγχος του παρουσιαστή για εκείνη τη βραδιά;

«Να σε πιάσει νευρικό γέλιο ώστε να μην μπορείς να συνεχίσεις. Εντάξει και νευρικό να σε πιάσει, έχεις το χρόνο του τραγουδιού να επανέλθεις, αλλά δεν θέλεις. Ευτυχώς που πήγαμε την εποχή που το political correct δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό. Γιατί τώρα φοβάσαι να πεις και το οτιδήποτε. Το booth είναι ένας πάρα πολύς μικρός χώρος. Ίσα ίσα δηλαδή χωράνε οι δύο εκφωνητές. Έχεις μπροστά σου τα μονιτοράκια για να το βλέπεις σε μικρές οθονίτσες, όμως έχει τζάμι και βλέπεις όλη τη σκηνή και όλο το στάδιο. Οπότε νιώθεις πάρα πολύ τον κραδασμό και τον παλμό του κόσμου. Καταλαβαίνεις ποιο τραγούδι θα βγει πρώτο όταν είσαι εκεί. Καταλαβαίνεις δηλαδή το feedback που έχει μια παρουσίαση»

Ο κάθε παρουσιαστής βάζει την προσωπικότητά του και το στοιχείο του

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που ζήσατε με την Ματθλίδη που όταν το θυμάστε, γελάτε ακόμη;

«Ναι, μας έτυχε με φανς. Τη χρονιά που είχαμε πάει λοιπόν με τον Σάκη Ρουβά είχαν έρθει δυο γιατροί, οι οποίοι είχαν φτιάξει κάποια καπέλα – ο Σάκης τότε είχε βγει σε κούκλα- και τι είχαν κάνει; Είχαν πάρει το Τούρκικο καπέλο, το είχαν βάψει μπλε, είχαν τοποθετήσει την κούκλα του Ρουβά και από μέσα είχαν βάλει ένα μηχανισμό που γύριζε η κούκλα γύρω γύρω. Όταν το είδαμε αυτό γελάσαμε πάρα πολύ. Είχε πολλή πλάκα»

0040_MPETI_MAGIRA_6112023.jpg

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα απλά να το απολαύσω περισσότερο, να μην έχω τόσο άγχος γιατί το άγχος ήταν μεγάλο

Είστε κι εσείς μέρος των 50 ετών που φέτος γιορτάζει η Ελλάδα στο θεσμό, πώς νιώθετε;

«Πολύ χαρούμενη και πολύ περήφανη. Μιλάμε για δυο τελικούς, από τους καλύτερους που έχουν γίνει. Γιατί είναι ένας θεσμός που αγαπώ πολύ και θαύμαζα από μικρή. Ήταν δυο βραδιές που πραγματικά έχουν μείνει στη καρδιά μου και είναι και από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει στην τηλεόραση»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved